Κοιμίσου Άρχοντα του...Φόβου.!


Όσα τα χρόνια περνούν, τόσο ο κινηματογράφος ''μικραίνει'' και γίνεται κάτι υποδεέστερο από ότι ήταν στο παρελθόν.
Κινηματογραφικές στιγμές που παγώνουν στο πέρασμα του χρόνου μέσα από εμβληματικές παρουσίες και ερμηνείες ηθοποιών, που είχαν την τύχη να κάνουν καριέρα στην 7η Τέχνη που δημιουργούσε ακόμα....είδωλα!!

Η εντεκάτη Ιουνίου του 2015 θα μείνει στην ιστορία, του κινηματογράφου αλλά και γενικότερα, ως η μέρα που που ένας πραγματικά μεγάλος θρύλος άφησε την τελευταία του πνοή.
Η μέρα που ο Christopher Lee πέρασε στην αιωνιότητα.

Ο εμβληματικός Βρετανός ηθοποιός κατέληξε στα 93 του χρόνια μετά από μια καριέρα που κράτησε σχεδόν εβδομήντα χρόνια.
Η αλήθεια είναι ότι ο ηθοποιός ''έφυγε'' από την ζωή στις 7 Ιουνίου αλλά ύστερα από απαίτηση της οικογενείας του, κρατήθηκε μυστικός ο θάνατός του εως ότου ενημερωθούν όλοι οι συγγενείς του.
Με 281 ταινίες η παρακαταθήκη που αφήνει σε όλους τους θαυμαστές του είναι τεράστια και δεν μπορεί κανείς να πει το αντίθετο.Με μια καριέρα που έχει ως αφετηρία το 1947, ο ηθοποιός ήταν γνωστός κυρίως για την βαθιά, δυνατή φωνή του και τους εμβληματικούς κακούς του κινηματογράφου που ενσάρκωσε.
Από τον θρυλικό ρόλο του ως ''Dracula'' το 1958 μέχρι και τους ρόλους του ως Μούμια ( ''The Mummy'' 1959 ) αλλά και ως το δημιούργημα του Frankenstein ( ''The Curse of Frankenstein'' 1957 ).
Βέβαια οι νεότεροι σε ηλικία θα τον θυμούνται ως Saruman στην τριλογία του ''Lord of the Rings'' αλλά και του ''Hobbit''.
Όμως οι ρόλοι των κακών στον κινηματογράφο δεν τελειώνουν μόνο σε εκείνους τους ρόλους.
Ήταν ο Francisco Scaramanga στην ταινία James Bond ''The Man with the Golden Gun'' ή στην δεύτερη τριλογία του ''Star Wars'' ως Darth Tyranus.
Ο ίδιος θεωρούσε ότι έδωσε την καλύτερη ερμηνεία του στην ταινία ''Jinnah'' ως Muhammad Ali Jinnah αλλά ότι η καλύτερη ταινία της καριέρας του ήταν η ''The Wicker Man''.
Ορίστε μερικές από τις πολλές..μεταμορφώσεις του:Ήταν γνώστης αρχαίων ελληνικών και λίγοι ξέρουν ότι ήταν τραγουδιστής heavy metal μουσικής.
Μάλιστα είχε ηχογραφήσει αρκετά τραγούδια ( ακόμα και διασκευές σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια ) που μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο.
Η - τόσο - αναγνωρίσιμη φωνή του ήταν η δόση της επιτυχίας σε αρκετές ταινίες κινουμένων σχεδίων ( ''Corpse Bride'', ''Alice in Wonderland'', '' ) αλλά και σε δημοφιλή παιχνίδια σε κονσόλες όπως το ''Kingdom Hearts''.Αν θέλει κάποιος να δει τους ρόλους του την τελευταία δεκαπενταετία στον κινηματογράφο δεν έχει παρά να δει ταινίες όπως ''The Golden Gompass'', ''Triage'', ''Glorious 39'', ''Season of Witch'', ''Hugo'', ''Dark Shadows'', ''Night Train to Lisbon''.Η νέα γενιά σίγουρα δεν θα τρομάξει ή κατανοήσει τι σημαίνουν οι ταινίες που έχουν γυριστεί πριν πενήντα χρόνια και πλέον θεωρούνται ξεπερασμένες - τουλάχιστον στο τεχνικό μέρος - .
Αλλά ο Christopher Lee ήταν πρωτοπόρος στον τρόμο.
Οι ερμηνείες του, χωρίς τα σπουδαία σημερινά ειδικά εφέ ή με την πλήρη απουσίας τους, μπόρεσαν και έδειξαν τον δρόμο σε ολόκληρες γενιές που ήθελαν να ασχοληθούν με την φαντασία και με την ενσάρκωση ρόλων που έχουν άμεση σύνδεση με την σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου.
Δεν μπορείς να πεις ότι σου αρέσουν οι ταινίες τρόμου/θρίλερ, εάν πρώτα δεν έχεις γαλουχηθεί ή έστω δει τον βασιλιά του τρόμου στην πράξη.
Όλοι - ανεξαρτήτως - πρέπει να ξέρουν ποιος ήταν ο Christopher Lee.
Ο κινηματογραφικός πρίγκηπας του Σκότους θα είναι πάντα εδώ μέσα από τις δουλειές του.


Δείτε κάποιες αντιδράσεις γνωστών ατόμων στην είδηση του θανάτου του εδώ.
Αλλά και κάποιες ένδοξες στιγμές του, εδώ.
R.I.P Christopher - fuckin' Dracula - Lee.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις