Δυο Κωμωδίες


Ακολουθούν, δυο κωμωδίες.


Η κλασσική κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου || Μια τρελή τρελή σαραντάρα || στο Μικρο Παλλάς ειναι μια παράσταση σε διασκευή του Θοδωρή Πετρόπουλου και σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη που αποπνέει 60's και μας κάνει να νοσταλγούμε.

Όλοι ξέρουμε την κινηματογραφικη μεταφορά του έργου με κεντρικό χαρακτήρα την Τζένη, 
την οποία ενσάρκωνει η Ρένα Βλαχοπούλου.
Η ταινία ήταν διασκευή ενός θεατρικού έργου με πρωταγωνίστρια την Μαίρη Αρώνη.
Ο ρόλος της γυναίκας που τα αδέρφια της δεν την αφήνουν να ζήσει όπως θέλει αλλά με το ζόρι θέλουν να την παντρέψουν με σκοπό την οικονομική ευμάρεια, φαίνεται ακόμα επίκαιρος παρά το πόσο έχουν προχωρήσει οι ατομικές ελευθερίες του καθενός.
Η Βίκυ Σταυροπούλου έχει μια φυσική κωμικότητα και ξέρει να αποσπάει την προσοχή του θεατή.
Ακουμπά σε ότι προηγήθηκε αλλά γρήγορα καταφέρνει να σε κάνει να ξεχνάς ότι έχει προηγηθεί. 
Άλλωστε όλος ο θίασος προσφέρει μια παράσταση που τιμά ότι έχει προηγηθεί αλλά δίνει κάτι καινούργιο στο σήμερα.
Η σκηνή της ανάκρισης είναι από διασκεδαστική μέχρι και ξεκαρδιστική.Ακολουθεί μια παράσταση που πρώτα έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και μετά βρήκε στέγη σε αθηναϊκή σκηνή.
Μια παράσταση με δυο ηθοποιούς δείχνει εύκολα εάν μπορούν να κρατήσουν το ρυθμό και το ενδιαφέρον το κοινό αμείωτο όλη την ώρα.
''Τα παιδιά θα' ρθουνε στις οχτώ'' στο θέατρο Ιλίσια.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου έγραψαν ένα έξυπνο κείμενο που ενώ φαίνεται σαν μια ακόμα σπαρταριστή κωμωδία είναι πιο πολύ μια σύγχρονη εκδοχή της επιθεώρησης αλλά και stand up comedy.
Δυο γονείς, πέφτουν θύματα ληστείας και εγκλωβίζονται στο υπόγειο του σπιτιού ενώ από πάνω οι ληστές κάνουν την δουλειά τους.
Στην προσπάθεια τους να σωθούν αλλάζουν τις ισορροπίες μεταξύ τους και το ζευγάρι ομολογεί αλήθειες που δεν είχαν ειπωθεί πότε.

Ένα έξυπνο ολοκληρωμένο κείμενο, με την Βασιλική Ανδρίτσου να το αποδίδει καλύτερα ενώ μαζί με τον Ρήγα δίνουν μια παράσταση που εύκολα είναι από τις καλές της χρονιάς.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις