Της B Μovie το αμάρτημαEνα ακόμα b movie.

Δεν έχει σημασία που μια ταινία μια ώρα και κάτι, την είδα σε 23 λεπτά.
Σημασία έχει ότι την είδα.


Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη όταν έχετε επιλέξει μια ταινία λόγω τίτλου (το πρώτο μέρος ήταν καλό ), ωραίας αφίσας ( πάντα το trailer και η αφίσα είναι καλύτερα από την ταινία ) και έχετε καταλήξει να βλέπετε ένα ''ερασιτεχνικό'' βίντεο που προσπαθεί να είναι κάτι που δεν είναι.


Για όσους βλέπουν θρίλερ, το Cabin Fever μπορεί και να το ξέρουν.
Η ταινία αυτή από αισθητικής άποψης αλλά και ερμηνευτικά, ήταν μια χαρά.
Δεν ένιωθες ότι βλέπεις βιντεάκια που έχουν κάνει συμμαθητές σου.
Έχει τα εφέ αλλά και την κατάλληλη αγωνιά ώστε να σε κάνει να την δεις χωρίς να πατήσεις το fast forward.


Όπως γίνεται πάντα όμως, όταν κάποιος θέλει να γυρίσει το sequel ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις ( λέμε τώρα ) και καταλήγει μια απογοήτευση. Δηλαδή:

1 .Σενάριο
Όσο και να χτυπιέσαι και να καίγεσαι να κάνεις το δεύτερο μέρος μιας ταινίας, πρέπει να έχεις κάτι από την προηγούμενη που να πατάς γερά και να μην έχεις στο μυαλό σου πως να κάνεις τον άλλον να αηδιάσει.

2. Ηθοποιοί
Στα περισσότερα θρίλερ παίζουν άγνωστοι ηθοποιοί αλλά γιατί πάντα οι ηθοποιοί του πρώτου μέρους είναι καλύτεροι από αυτούς που παίζουν στα sequel?

3. Εφέ
Σχεδόν πάντα το πρώτο μέρος είναι πιο προσεγμένο αφού πρέπει έτσι και αλλιώς να κάνει απόσβεση τα λεφτά που θα έχουν δαπανηθεί. Το δεύτερο είναι πάντα μες στην καφρίλα.
Σου θυμίζει εποχές που χρησιμοποιούσαν ketcup για αίμα και άλλα τέτοια από τα 80's.

4. Σεξ/ Γυμνό
Ενώ στο πρώτο μέρος δεν το θεωρείς φτηνό, στα sequel είναι πάντα πιο προφανές και γελοίο το ότι χρησιμοποιουν όσο πιο πολύ γυμνό για να γεμίσουν κενά.
Γιατί?
Γιατί στο original μπορεί να έχουν στο μυαλό τους μια ερωτική σκηνή θα ωφελήσει αλλά την ίδια ώρα βοηθάει και το σενάριο να πάει παρακάτω.

Για ποιο λόγο να καταστρέψεις την φήμη μιας ταινίας με το να βγάζεις ένα δεύτερο μέρος κούφιο από κάθε πλευρά?
Ξέρω, εκμεταλλεύεσαι το ντόρο γύρω από την αρχική ταινία.
Τουλάχιστον όμως ας είναι με το ίδιο budget.
Όχι να παίρνεις ένα σενάριο που το γράφει κάποιος και σε χαρτοπετσέτα, να προσθέτεις λίγο γυμνό, δυο-τρία παρακμιακά εφέ και να σου η ταινία.


Tο όλο θέμα είναι οι ηθοποιοί.
Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί πως γίνετε και βρίσκουν πάντα αυτούς που δεν μπορούν να παίξουν?
Πάντα και ειδικά στα θρίλερ οι ηθοποιοί που καλούνται να πάρουν μέρος σε sequel είναι κατά πολύ κατώτεροι υποκριτικά.
Άθλιες φάτσες, σοβαροφανείς, γελοίες και υπερβολικές ερμηνείες.
Φυσικό επόμενο όταν το budget της ταινίας δεν ξεπερνάει τον προυπολογισμό των εφέ της πρώτης.
Μάλλον βρίσκουν από το πεζοδρόμιο δυο-τρεις που κρατάνε επάνω τους το βιογραφικό τους και είναι πεπεισμένοι ότι έχουν ''ταλέντο'', δίνουν το βήμα σε κάποιο σταρλετάκι που έχει κοιμηθεί με τον σκηνοθέτη ( κάπως πρέπει να αξιοποιηθεί ) και ορίστε η ταινία.
Λείπει ο σκηνοθέτης της κακιάς ώρας που έχει ''όραμα'' και έπειτα. σερβίρεις την καυτή πατάτα σε όποιον ηλίθιο τρέξει να δει την ταινία.Picture this - που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι - 
Είσαι ηθοποιός στην Αμερική, πιστεύεις ότι έχεις ταλέντο για μεγάλα πράγματα αλλά ουσιαστικά το μόνο που έχεις είναι παρουσιαστικό και κάποιες κατακτήσεις που ξέρουν κάποιον σε ένα πρακτορείο.
Έτσι μαθαίνεις ότι γίνεται μια οντισιόν για κάποιο θρίλερ.
Τρέχεις να πάρεις μέρος, σε βλέπουν, σε ρωτάνε αν έχεις πρόβλημα με το γυμνό ή με το αν θα πεθαίνεις στην πρώτη σκηνή, εσύ λες όχι αφού πρόκειται να παίξεις σε sequel ταινίας που όλοι ξέρουν και ορίστε έγινε πρωταγωνιστής.

Δεν είναι κρίμα όμως για τον θεατή να αναγκάζεται να βλέπει την συνεχεία του αγαπημένου του θρίλερ, να καταντάει ένα b movie της σειράς?


Κρίμα και Άδικο.
Βέβαια, είμαι τσαντισμένος με έμενα που πίστεψα ότι μπορεί κάποιος να θέλει να συνεχίσει ένα έργο χωρίς να πειράξει κάτι από την αισθητική του.
Βλακείες πάντα το ίδιο είναι αποτέλεσμα.
Όπως έγινε άλλωστε και με το Pulse, Saw, Jeeper Greeper και με τόσα άλλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις